Een dagje meer
Door: Harry
28 Mei 2024 | Nederland, Veendam
Al lange tijd zitten we te dubben hoe we 15 september naar Schiphol gaan. Gaan we met de trein, laten we ons heen brengen en gaan we met de trein terug of gaan we met de auto en parkeren we bij de luchthaven. Parkeren kost geld, de trein kost geld en in beide gevallen zijn er voor en nadelen. Ook hebben we al eens eerder gekeken naar een overnachting van 14 op 15 september. Dat heeft als voordeel dat je 15 september, de dag van de lange reis en de 9 uur tijdsverschil, niet zo vroeg op hoeft als dat je vanuit Veendam rond 5.30 uur je bed uit moet om op tijd bij de luchthaven te zijn. Ook als we met de trein gaan en we laten ons naar station Assen brengen, kunnen we niet veel later het bed uit. Parkeren bij Schiphol op P3 kost tussen de 160 en 170 euro. Ook zijn er allerlei aanbieders van parkeermogelijkheden in de buurt van Schiphol. Met goed zoeken vind je wel iets rond de 100 euro voor 15 dagen. Als je door blijft zoeken vind je nog veel interessantere aanbiedingen. Zelfs het onderzoeken wat er mogelijk is op het gebied van overnachten inclusief ontbijt in de buurt van de luchthaven geeft soms verrassende resultaten. Zo hebben we een goede overnachtingsplek gevonden in Alphen aan de Rijn voor 75 euro, inclusief uitgebreid ontbijt. We zitten dan 22 minuten van het vliegveld. Daarnaast hebben we voor iets meer dan 80 euro parkeergelegenheid bij Schiphol inclusief shuttle service. Alles hebben we inmiddels geboekt. Dat betekent voor iets minder dan de kosten van parkeren bij P3 gaan we nu een dag eerder weg en kunnen we een dag langer parkeren. Een rustigere start van de reisdag, een ervaring rijker en een dag langer genieten. Nog 109 dagen als we Veendam verlaten en nog 110 dagen tot onze vlucht naar Vancouver Airport, afgekort YVR.