Officieel toegang
Door: Harry
08 April 2024 | Nederland, Veendam
Om te mogen reizen is een legitimatie niet voldoende. Reispapieren zijn meer dan dat. Een paspoort of een ID kaart is de basis om een land in te komen. Wat steeds meer landen voorschrijven is een elektronisch toegangsbewijs. Voor Canada is dat vele jaren een verplicht onderdeel. Het is een zgn. ETA. Dit is gekoppeld aan het paspoort. Aangezien we dit jaar nieuwe paspoorten nodig hadden was een nieuwe ETA ook onvermijdelijk. Vanaf maart hebben we weer een paspoort voor 10 jaar. Vandaag hebben we officieel toestemming aangevraagd om Canada in te mogen reizen. De procedure is via de daarvoor bestemde overheidssite van Canada een ETA aanvragen en wachten op toestemming. De ervaring leert dat als je gegevens zo compleet mogelijk invoert en als je al eerder een ETA hebt ontvangen je snel toestemming krijgt. Zeker als je het nummer van de vorige ETA kan leveren. Dat gold ook voor vandaag. De aanvraag is even secuur alle velden invullen, goed controleren of je het juiste aangeeft en dan wachten op de mail. We hebben beide de mail binnen 15 minuten ontvangen met de melding 'Approved'. Altijd weer een opluchting als dit goed gaat. We hebben nu alle verplichte zaken geregeld en kunnen er voor kiezen verder niet meer te doen. Nog 160 dagen wachten en we gaan. Wat we waarschijnlijk nog wel gaan regelen is of parkeren bij Schiphol of we regelen dat we gebracht worden en we gaan 30 september met de trein weer terug. Iets waar we nog even over nadenken.