De Olympische gedachte.
Door: Harry
19 September 2024 | Canada, Whistler
Vandaag nieuwe plannen. We starten de dag met een ontbijtje. Even de tijd genomen. Tegen 9.00 uur naar een winkel met auto onderdelen gelopen. We hebben geluk want de onderdelen die we nodig hebben zijn leverbaar. Een deel in voorraad en 1 onderdeel na bestelling. Dat laatste lijkt lastig maar levertijd is ongeveer 3 uur. Rond lunch is alles aanwezig. Omdat we dan al onderweg zijn hebben we aangegeven morgen langs te komen. Nog eerst even naar huis voor een kop koffie en dan naar het Noorden. Door Vancouver richting Whistler. Een prachtige route langs de oceaan. De ene kant de Rockie Mountens en de andere kant de grote oceaan. Onderweg een stop gemaakt bij de Shannon Falls. Prachtig wandelgebied, overweldigende hoogtes met rots en watervallen en een oer oud bos met karakter. Nadat we een aardig stuk hebben gelopen en foto en film hebben gemaakt gaan we verder naar het noorden. De plaatsnamen, namen van beekjes, meren en gebieden staan naast het Engels ook in de taal van de Squamish. Niet leesbaar voor ons maar wel heel bijzonder. Een tekenset die we niet kennen. Gedurende de dag wordt het steeds zonniger en warmer. Rond 12.30 uur zijn we in Whistler. Whistler was in 1990 het centrum van de sportwereld omdat daar de Olympische winterspelen zijn gehouden. Al jaren is het in de zomer een trekpleister voor toeristen maar vooral in de winter dè plek voor ski- liefhebbers. Een leuk stadje dat bestaat uit drie delen: Village Center, Village North en Upper Village. Een leuke plaats om wat Rond te slenteren en de diverse winkeltjes aan te doen. Hier en daar een souvenir gekocht en een stuk pizza voor de inwendige mens. Terugreis naar Vancouver hebben we meerdere Points of intrest bezocht voor mooie doorkijkjes en uitzichtpunten. Na bijna 2 uur rijden zijn we weer thuis. Een broodje gehad en daarna nog even naar de mall vlakbij. We kunnen ook wat deze dag betreft terug kijken op een afwisselende dag met mooie natuur, diverse leuke winkeltjes en een dag met voldoende beweging. Ondanks de zit-tijd in de auto tijdens de rit.
20 September 2024 - 07:31
Gerard En Louise:
Weer een mooi verslag! Voorgelezen aan Gerard.
We wensen jullie een prettige voortzetting.
Vanavond krijgen wij bezoek van jullie jongens. Leuk toch.
Hartelijke groet uit Allardsoog,
20 September 2024 - 15:04
Marry:
Deze dag was inderdaad weer een zeer afwisselende dag met veel natuurschoon! Ook fijn dat de onderdelen waar jullie naar op zoek waren beschikbaar waren. Ik heb nog nooit van de naam squamish gehoord..even opgezocht op internet..Mother of the wind is de vertaling. De lettertekens zijn onbekend voor ons..
Straks ga ik bij de jongens een patatje eten en ik zie dat ze vanavond "onder de pannen" zijn...
We gaan dan meteen afspreken wanneer e bij mij komen eten.
Morgen zijn jullie alweer een week onderweg..de dagen vliegen..Hier is het mooi nazomerweer.
20 September 2024 - 21:05
Harry:
Af en toe reageert de site wat lastig. Uploaden van foto's geeft war hinder. Vooral toen het verslag van 'A Day in the city' moest worden voorzien van foto's. Gevollg daarvan is wat dubbeling. Als we weer terug zijn zal ik het proberen aan te passen.