Aan variatie geen gebrek - Reisverslag uit Hope, Canada van victoria2024 - WaarBenJij.nu Aan variatie geen gebrek - Reisverslag uit Hope, Canada van victoria2024 - WaarBenJij.nu

Aan variatie geen gebrek

Door: Harry

Blijf op de hoogte en volg

18 September 2024 | Canada, Hope

Vanmorgen rustig begonnen. We nemen de tijd voor het ontbijt en doen een wasjes. Tegen 9.00 uur gaan we op pad. We hebben wat onderdelen nodig voor de Mustang en de Thunderbird. Niet eenvoudig omdat de auto's bijna 50 jaar oud zijn. Vorige werk had ik al via internet contact gehad met de Ford Dealer in Surrey. Ze gaven aan mogelijk iets te kunnen betekenen. Ze vroegen. Mijn naam en mailadres. Vanmorgen eerst nog even via de chat contact gehad. Ze hadden geen aantekening van vorige week. We zijn daarom maar naar het bedrijf gereden om te zien wat ze hebben. Een half uur rijden naar het zuid oosten. De teleurstelling was groot toen we hoorden dat ze helemaal niets voor ons hadden. Een illusie armer. We hadden het plan om vandaag naar Whistler te gaan. Een bijzondere plaats met bezienswaardigheden. Echter is dat richting het noorden westen. Precies de andere kant op als we nu zijn gegaan. We stellen het plan bij en besluiten verder naar het oosten te gaan. Eindbestemming Hope BC. We hebben in 2019 daar een huis gehuurd en willen het nog wel eens weer zien. Daarnaast willen we de Othello tunnels zien. Vooral wat de enorme overstroming van 2022 heeft aangericht. We gaan vanuit Surrey weg met een flauw zonnetje. Dichter bij de Rockies wordt het steeds bewolkter. Eenmaal in Hope hebben we volop de zon. De lucht is bijna helemaal blauw. Eerst even bij Tim Hortons een kopje koffie en een donut. Daarna eens naar het huis waar we in 2019 waren. Misschien is er iemand thuis, misschien wonen er andere mensen. Kortom een verrassing. We bellen aan en er wordt open gedaan. Het is de dochter van de vrouw waar we het huis van hadden gehuurd. We vragen of haar moeder Kate thuis is. Ieder is thuis maar Kate maakt zich klaar om naar Vancouver te gaan voor haar werk. Ze is professor en geeft les aan de universiteit. Als eerst komt haar man beneden en geeft aan ons meteen te herkennen. Even later is Kate ook beneden. Ze staan er op dat we meteen binnen komen. Binnen de kortste keren staat de tafel vol lekkers. We zijn meer dan welkom. Ook mogen we blijven. Zelfs is het prima als we willen zwemmen in het mooie zwembad. Mochten we ooit een slaapplek nodig hebben kunnen we altijd terecht. We hadden kennelijk een onvergetelijke indruk in 2019 achter gelaten. Alles was zo netjes en zelfs alle buitenplanten waren door ons goed verzorgd. Een bijzonder hartelijk welkom en gastvrijheid. Aangezien we onaangekondigd kwamen en inmiddels prima verzorgd werden door de dochter, hebben we na een korte tijd toch afscheid genomen van haar. Moeder en vader waren inmiddels al opweg naar Vancouver. Na dit bezoek zijn we naar de tunnels van Othello gegaan. Bijzonder mooie omgeving en indrukwekkend. De helft was toegankelijk als gevolg van de overstromingen van 2022. We hebben daarna nog wat door Hope gelopen en hebben nog wat gegeten bij Rolly's. "Wat gaan we doen?", We besluiten naar White Rock te gaan. Een plaatsje aan de oceaan met de langste pier in zee van Canada. Hoog zomers weer en een echte vakantie sfeer. Inmiddels is het rond 18.00 uur. We kiezen er voor om naar de Mall in Tsawassen te gaan. Om de dag compleet te maken gaan we nog even in Tsawassen langs het huis aan de oceaan die we ook in 2019 hadden gehuurd. Een feest der herkenning. Het wordt donker, tijd om naar Burnaby te gaan waar we nu "wonen". Een zeer gevarieerde dag met verschillende weer type, zowel in de bossen, hoog in de bergen als aan de oceaan en ook nog wat shoppen in de mall. We zijn rustig begonnen vandaag maar we hebben alles uit de dag gehaald wat mogelijk was. De diversiteit van de foto's zegt genoeg.

• 19 September 2024 - 09:05

Hetty En Bert:

Ziet er leuk uit. Geniet ervan.

• 19 September 2024 - 10:04

Marry:

Dat was weer een verrassende dag. Leuk zoals je het bezoek beschrijft en de bijzonder hartelijke ontvangst.. Jullie dag ademt echt het feest van herkenning van de ervaringen eerder. En wat jullie allemaal gaan zien is zeer afwisselend. Die langste pier lijkt me ook bijzonder. Jammer dat je de onderdelen niet hebt kunnen bemachtigen...

Er ligt weer een nieuwe dag open voor jullie.. Ben benieuwd naar jullie volgende belevenissen.

• 19 September 2024 - 13:30

Louise.:

Mooi, jongens, dat allemaal te lezen. Heerlijk, dat je eigenlijk tijd te kort komt!