A Day in the city - Reisverslag uit Vancouver, Canada van victoria2024 - WaarBenJij.nu A Day in the city - Reisverslag uit Vancouver, Canada van victoria2024 - WaarBenJij.nu

A Day in the city

Door: Harry

Blijf op de hoogte en volg

17 September 2024 | Canada, Vancouver

Vandaag zijn de weersverwachtingen weinig zon en een kleine kans op regen. Genog reden om te kiezen voor shoppen in de stad Vancouver. Vandaag niet met de auto maar met de beroemde Skytrain. Een soort metro maar dan boven langs. Een snelle verbinding vanuit alle buiten wijken naar het centrum van de stad. We hebben een dagpas gekocht en zijn vrij in en uit te stappen waar we willen. We staren bij Royal Oak Station en gaan met de expo line naar Waterfront Station. Eenmaal onze bestemming bereikt komen we in het mooie Station voor trein, bus, seabus en skytrain. We gaan souvenirs zoeken, komen in de wijk Gastown en lopen via allerlei straatjes naar Canada Place. Uitzicht over de oceaan waar we o.a. de watervliegtuig zien vertrekken. We gaan bij het beroemde gebouw van de bibliotheek kijken. Meer dan de moeite waard. Tegen het eind van de middag gaan we weer naar huis. Tussen de middag hebben we chinees eten gehad. Dat heeft ons op het idee gebracht 's avonds naar Chinatown te gaan. Aangezien we voor de skytrain dagpassen hadden zijn we weer met de Skytrain naar Chinatown Station gegaan. Er leuk om in het donker de toegangspoort te zien en de vele chinese elementen zoals lampions, reclame borden en speciale straatverlichting. Tegen 20.00 uur gaan we nog even een half uurtje nar Metrotown. Een gigantisch winkelcentrum. Het viel ons op dat het er nog best druk was. 21.00 uur gaat het winkelcentrum dicht. Met de skytrain zin we snel weer bij ons huis. Nog even wat drinken, nog wat digitale post bekijken en dit verslag maken. Veel gezien en veel foto's gemaakt. Een impressie daarvan in dit verslag.

• 18 September 2024 - 11:52

Marry:

Weer een heel andere invulling van jullie dag..maar ook interessant en bijzonder..Ik denk dat jullie heel veel indrukken "opdoen". En ook veel beleven!! een totaal ander ander leven dan in Veendam...Elke dag bruisende ervaringen... Klinkt goed..Jullie hebben het goed!!

Een leuk verslag van jullie dag!!!

Ga zo dóór!!

Liefs!